Happy Hour, Για την ιστορία.

Ο οίκος Jose φτιάχνει τεκίλα για πάνω από 250 χρόνια με την ίδια εμπειρία, δεξιοτεχνία, και συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Ας ταξιδέψουμε στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της.  

1700 ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Το 1758, παραχωρήθηκε στον José Antonio de Cuervo y Valdés από τον βασιλιά Fernand VI η ιδιοκτησία της γης για να φυτέψει μπλε αγαύη ώστε να παράγει τεκίλα.

1795 Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΚΙΛΑΣ ΞΕΚΙΝΑ

Ο βασιλιάς Carlos IV εξέδωσε βασιλικό διάταγμα στην Ισπανία για τη χορήγηση στον
Jose Maria Guadalupe Cuervo y Montana της πρώτης ειδικής άδειας για παραγωγή και διανομή της τεκίλα.

1800 ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τα βαρέλια της Cuervo φτάνουν στην California από το San Blas το 1852..

ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Η JOSE CUERVO To La Rojena είναι το παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο στη Λατινική Αμερική από το 1812

ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

Η Jose Cuervo κατέκτησε το μετάλλιο της πρώτης θέσης στη δεύτερη έκθεση “Exposición de Las Clases Productoras”, που πραγματοποιήθηκε στη Guadalajara το Μάϊο του 1880.

ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ Η Jose Cuervo® ήταν η πρώτη τεκίλα που εμφιαλώθηκε ώστε να καταστεί
ευκολότερη η μεταφορά της και να καλύψει έτσι την αυξανόμενη
ζήτηση στο Μεξικό και πέρα από τα σύνορα

1940 ΤΟ COCKTAIL MARGARITA

Είναι πολλά περισσότερα από το όνομα μιας κοπέλας, Είναι το πιο
όμορφο ποτό που θα συναντήσετε και η γεύση του είναι τόσο δροσιστική όσο η εμφάνισή του.Η ιστορία της διαδραματίζεται το 1938 στο εστιατόριο Tail O’ the Cock στο Los Angeles. Εκεί, o επικεφαλής barman Johnny Durlesser παρατήρησε μια όμορφη κοπέλα στο μπαρ ένα βράδυ. Την επόμενη φορά που την είδε , θέλοντας να την εντυπωσιάσει εφτιάξε ένα cocktail με το όνομά της. Έτσι έβαλε Cuervo και πρόσθεσε  χυμό από limes…και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

1945-150 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΚΙΛΑ Για τους γνώστες της τεκίλα δεν θα υπάρξει ποτέ υποκατάστατο της Jose Cuervo.

1970 Η ΤΕΚΙΛΑ ΑΠΟΚΤΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Όπως η σαμπάνια, που μπορεί να παράγεται, μόνο στην Καμπανία της Γαλλίας ή το Scotch ουίσκυ που μπορεί να παράγεται μόνο στην Σκωτία, από το 1974 και έπειτα για να αποκαλείται ένα απόσταγμα “τεκίλα” θα πρέπει να παράγεται σε συγκεκριμένες πολιτείες του Mexico.

Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA

Η Cuervo ήταν η μάρκα επιλογής όταν η tequila sunrise έγινε ευρέως γνωστή. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους οι Stones ήταν καλεσμένοι στο πάρτι του Bill Graham που έλαβε χώρα στο τότε πιο “hot” μαγαζί της εποχής «The Trident». Το μαγαζί ήταν πόλος έλξης για διάσημους, είχε τις πιο όμορφες σερβιτόρες, επίσης ήταν διάσημο για τη μουσική και τα Cocktail του. Ο τότε μπαρ μάνατζερ αναφέρει: “Ο Mick (Jager) ήρθε στο μπαρ και μου ζήτησε ένα cocktail με Cuervo. Του έφτιαξα ένα, μία Tequila Sunrise, και άρχισε να πίνει το ένα μετά το άλλο.” Μετά από αυτό πήρε τον Bar manager, γέμισε το αεροπλάνο και τους συναυλιακούς χώρους με κιβώτια Cuervo. Έπιναν τόσο πολύ Tequila που οι ίδιοι άλλαξαν το όνομα της περιοδείας τους σε “Tequila Tour”.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ
Η Νο 1 ΤΕΚΙΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

What's your reaction?
0Like0Love0Happy0Sad0Dislike

Leave a comment