Το Gibson είναι ένα αναμιγμένο ποτό με τζιν, ξηρό βερμούτ και γαρνιρισμένο με ένα κρεμμύδι. Στη σύγχρονη ενσάρκωσή του, θεωρείται ένας ξάδελφος του διάσημου μαρτίνι, που διακρίνεται κυρίως από γαρνίρισμα με κρεμμύδι αντί ελιάς. Oι πρώτες συνταγές για ένα Gibson -συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γνωστής συνταγής που δημοσιεύθηκε στο The World’s Drinks and How to Mix Them του 1908 -διαφοροποιούνται περισσότερο από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την προσθήκη των Bitters.

Η ακριβής προέλευση του Gibson είναι ασαφής, με πολυάριθμες δημοφιλείς ιστορίες και θεωρίες για τη γέννησή του. Σύμφωνα με μια θεωρία, εφευρέθηκε από τον Charles Dana Gibson, ο οποίος δημιούργησε τις δημοφιλείς εικονογραφήσεις Gibson Girl. Υποτίθεται ότι προκάλεσε τον Charley Connolly, τον μπάρμαν του Club Players στη Νέα Υόρκη, να βελτιώσει ένα μαρτίνι. Όπως η ιστορία πηγαίνει, Connolly απλώς αντικατέστησε με ένα κρεμμύδι την ελιά και πήρε το όνομα του.

Μια άλλη εκδοχή που θεωρείται πλέον πιο πιθανή περιγράφει μια συνέντευξη του 1968 με έναν συγγενή ενός εξέχοντος επιχειρηματία του Σαν Φρανσίσκο που ονομάζεται Walter D. K. Gibson, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε το ποτό στο Bohemian Club στη δεκαετία του 1890.

Μια τρίτη ιστορία περιλαμβάνει έναν επενδυτή τραπεζίτη που ονομάζεται Gibson, ο οποίος είχε βγάλει τους πελάτες του έξω για τα παροιμιώδη επαγγελματικά γεύματα. Υποτίθεται ότι ο μπάρμαν τον εξυπηρετούσε με κρύο νερό αντί για μαρτίνι, ώστε να μπορεί να παραμείνει νηφάλιος ενώ οι πελάτες του ήταν μεθυσμένοι. Το κρεμμύδι στη γαρνιτούρα χρησίμευσε για να διακρίνει ποτό του από αυτά των πελατών του.

H συνταγή για το Gibson κοκτέιλ

  • London Dry Gin 60ml
  • Dry Vermouth 10ml
  • Ποτήρι Martini
  • Κρεμμύδι πίκλα
  • Stir