Behind The Bar, Happy Hour

Το Barstation είναι ένας πυρήνας έμπνευσης, ομορφιάς, λειτουργικότητας, ποιότητας και προόδου. Bοηθάει πάρα πολύ στην καλή οργάνωση στον χώρο του bar, κάνει την ζωή του μπάρμαν πολύ εύκολη και αυξάνει την παραγωγικότητα και μέγιστη λειτουργικότητα στην παρασκευή cocktail σε μία επιχείρηση. Ουσιαστικά είναι ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος στο σημείο εργασίας του μπάρμαν που εστιάζει σε 3  παραμέτρους.

α) Μεγάλες παραγωγές cocktail και ποτών σε περιορισμένο χώρο.

β) Καλύτερη εμφάνιση των σερβιριζόμενων ειδών με τον μικρότερο δυνατό χρόνο παρασκευής.

γ) Όλα τα εργαλεία που χρειάζεται ένας barman να είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς να γίνονται περιττές κινήσεις.

Από τι αποτελείται συνήθως:

Μια κεντρική γούρνα με αφαιρούμενο χώρισμα για διαχωρισμό τριμμένου – κανονικού πάγου με διάτρητο πάτο για αποστράγγιση του νερού από τον πάγο.

Χώρους υποδοχής μπουκαλιών, χυμών, αναψυκτικών, τρεις στο σύνολο συνήθως και δίπλα στον πάγο για να διατηρούνται παγωμένα.

Πρέπει να διαθέτει θήκες για να τοποθετείτε τα fruit Caddy (λεκανάκια φρούτων) πίσω από την γούρνα του πάγου.

Kκρεμαστή – αφαιρούμενη υποδοχή για μπουκάλια speed rail.

Χώρο για φύλλο κοπής.

Γούρνα με αποχέτευση για πλύσιμο σκευών.

Στήσιμο του Barstation

Για αρχή πρέπει να έχουμε ετοιμάσει από νωρίς τις γαρνιτούρες και  να έχουμε κόψει τα φρούτα τοποθετώντας τα στα λεκανάκια φρούτων και στο ψυγείο. Επίσης θα πρέπει να έχουμε στύψει τους χυμούς που θα χρησιμοποιήσουμε ή να έχουμε ξεπαγώσει τους πουρέδες μας.

Τοποθετούμε το χώρισμα στο κέντρο της γούρνας και γεμίζουμε με τριμμένο και ολόκληρο πάγο. Ξεκινάμε πάντα με τον πάγο για να συντηρεί παγωμένα τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τα υλικά παρασκευής των ποτών, χυμούς, αναψυκτικά, πουρέδες σιρόπια στους  χώρους υποδοχής μπουκαλιών δεξιά και αριστερά από την γούρνα πάγου. Σειρά μετά έχουν τα fruit Caddy (λεκανάκια φρούτων) που περιέχουν τις γαρνιτούρες και τα κομμένα φρούτα, να τοποθετηθούν στον χώρο υποδοχής που υπάρχει πίσω από την γούρνα του πάγου. Τα φρούτα και οι  γαρνιτούρες πρέπει να τοποθετούνται τελευταία γιατί έχουν την μικρότερη διάρκεια ζωής. Καθαρίζουμε και τοποθετούμε το φύλλο κοπής μαζί με το μαχαίρι του bar στον αντίστοιχο χώρο.

Το γέμισμα του speed rail μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή πριν ή μετά το στήσιμο του barstation αν και συνήθως το αφήνουμε στημένο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε στο τέλος κάθε βάρδιας γιατί βρίσκετε σε σημείο που λερώνετε συχνά. Στο speed rail τοποθετούνται τα μπουκάλια των ποτών που έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση και σωστό είναι να μην τους αλλάζουμε θέση κατά την χρήση τους. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουμε πιο ποτό βρίσκετε σε ποια θέση και δεν θα χρειάζεται να το κοιτάξουμε για να το πάρουμε, ιδιαίτερα το βράδυ που συνήθως ο φωτισμός είναι χαμηλός.  

Μιχάλης Φυτούσης   

What's your reaction?
3Like1Love0Happy0Sad0Dislike

Leave a comment